تماس با مظب دکتر توانگر

09130930383

وبلاگ
درمان سیاهی و تیرگی لثه با لیزر در اصفهان

درمان سیاهی و تیرگی لثه با لیزر

زمان مطالعه : 4 دقیقه -
37/5 - (37رای)

درمان و رفع تیرگی و سیاهی لثه در اصفهان

یکی از مهم‌ترین عامل در چهره هر فرد، زیبایی لبخند و رنگ طبیعی لثه‌ها است. در برخی افراد با وجود سفید و مرتب بودن دندان‌ها ، شکل و رنگ لثه‌ها نامطلوب است. چرا که لثه هم مانند پوست، می‌تواند دچار تیرگی و سیاهی لثه شود که به اصطلاح علمی، آن را پیگمانتاسیون فیزیولوژیک لثه می‌گویند.

 

 

سیاهی لثه یا پیگمانتاسیون فیزیولوژیک لثه چیست؟

پیگمانتاسیون فیزیولوژیک لثه به دلیل رسوب رنگدانه ملانین می‌باشد. اغلب از دوران کودکی ایجاد می‌شود و در بسیاری از افراد که پوست تیره دارند، دیده می‌شود. اگرچه بیماری محسوب نمی‌شود اما باعث نازیبایی به خصوص در هنگام خندیدن و صحبت کردن می‌شود و بسیاری از افراد به خصوص نوجوانان و جوانان خواستار درمان رنگ غیرطبیعی لثه‌های خود می باشند.
پیگمان ملانین یک پیگمان درون‌زاست که توسط ملانوسیت‌های حاضر در لایه‌های بازال و سوپرابازال اپی‌تلیوم تولید می‌شود. رنگ پیگمان ملانین دهان از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره و سیاه متغیر می‌باشد که این بستگی به مقدار تجمع ملانین دریافت دارد.
سیاهی و تیرگی لثه ناشی از فعالیت بالای ملانوسیت‌ها می‌باشد و افزایش در تعداد مشاهده نمی‌شود. معمولاً به صورت قرینه است و در همه نوع نژاد، سنین، بدون تمایل به جنس خاصی دیده می‌شود. هر چند بیشتر در آفریقا، شرق آسیا، قومیت‌های اسپانیایی مشاهده می‌شود.

روش‌های درمان سیاهی و تیرگی لثه چیست؟

روش‌های درمانی مختلف زیبا سازی لثه از جمله

  • جراحی پیوند لثه

  • جراحی یا فرز الماس

  • کرایوسرجری

  • درمان سیاهی و تیرگی لثه با لیزر

برای از بین بردن تیرگی و رنگدانه‌های درون لثه انجام می‌شود. که از بین تمام این روش‌ها، جدید‌ترین، به روزترین و بهترین روش، جراحی با استفاده از لیزر می‌باشند. سایر روش‌های ذکر شده اکثراً روش تهاجمی و با درد و خون‌ریزی همراه می‌باشند.

روش درمان تیرگی و سیاهی لثه با لیزر در اصفهان

در این روش، ابتدا بی‌حسی مختصر در حد چند قطره در محل جراحی تزریق می‌شود. سپس با استفاده از لیزر، بافت‌های سطحی و تیرۀ لثه برداشته می‌شود. لیزر دایود در بافت نرم توانایی برش دارد در عین حال خاصیت کوآگولیشن یا انعقاد در محل دارد. به همین دلیل با این که بافت لثه به طور کامل، در تمام نواحی لثه و خط لبخند بیمار برداشته می‌شود، به هیچ عنوان خون‌ریزی وجود ندارد و دید و دسترسی عالی برای پزشک ایجاد می‌کند.

لیزر دایود با برداشت لایۀ سطحی اپی‌تلیوم که حاوی رنگدانۀ ملانین می‌باشد باعث رفع سیاهی لثه می‌شود. بعد از جراحی به هیچ عنوان نیاز به یک پریودنتال، مصرف آنتی‌بیوتیک و … نمی‌باشد. معمولاً بیمار در حد یکی دو روز درد و سوزش مختصر دارد و در عرض چند روز لثه‌ها ترمیم پیدا می‌کند و رنگ لثه‌ها صورتی خوش رنگ می‌شود. لیزر از طرفی خاصیت ضدالتهاب و ضددرد دارد و باعث کاهش سروتونین محیطی و کاهش درد می‌شود؛ بنابراین روش برداشتن تیرگی و سیاهی لثه با لیزر، روشی بسیار ساده، کاربردی، راحت و بدون عارضه و کاملاً محافظه‌کارانه می‌باشند و نتایج عالی در بردارد به این صورت که تنها در عرض یک جلسه، لثه‌ها کاملاً صورتی و خوش رنگ می شود.

مزایای درمان و برداشتن خال و سیاهی لثه با لیزر

  • معمولاً نیاز به حداقل بی‌حسی دارد.
  • جراحی بدون وجود خون‌ریزی
  • دید و دسترسی عالی برای پزشک
  • جراحی محافظه‌کارانه بدون هیچ تهاجمی
  • صدمه ای به بافت های مجاور
  • وجود اثر ضددرد لیزر
  • اثر ضدالتهاب لیزر
  • اثر انعقاد و کوآگولیشن لیزر
  • اثر ضدباکتریال لیزر
  • تسریع بهبودی زخم‌ها
  • عدم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک
  • نتایج عالی و سریع بهبودی لثه‌ها با لیزر
  • عدم نیاز به بخیه در محل جراحی
  • عدم نیاز به پانسمان پریودنتال یا پک پریودنتال در محل جراحی
  • عدم وجود تورم، آبسه یا عفونت در محل جراحی

دوران نقاهت و طول درمان برداشت سیاهی لثه با لیزر

از آنجا که این روش بسیار محافظه‌کارانه می‌باشد و هیچ آسیب یا تهاجم به بافت‌های اطراف ایجاد نمی‌کند، نیاز به دوران نقاهت خاصی ندارد و بیمار می‌تواند کارهای روتین و روزمره خود را انجام دهد و محدودیتی وجود ندارد.

مراقبت‌ های بعد از درمان و برداشتن سیاهی لثه

معمولاً به دلیل خاصیت ضدالتهاب، ضد درد و اثر کوآگولیشن (انعقاد) در لیزر، مراقبت‌های جدی در جراحی نیاز ندارد ولی بهتر است موارد زیر رعایت شود:

  • مصرف داروهای مسکن تنها در روز اول
  • اجتناب از مصرف غذاهای داغ در 24 ساعت اول
  • رژیم غذایی نرم در 24 ساعت اول
  • اجتناب از مصرف سیگار، قلیان و دخانیات

نحوه درمان سیاهی و تیرگی لثه با لیزر

سکئکشزئشکزس

چه عواملی باعث تیرگی لثه می‌شود؟

  • رنگدانه فیزیولوژیک لثه‌ها (پیگمانتاسیون فیزیولوژیک لثه)

    همه بیماران به جز افراد به زالی، دارای درجاتی از توزیع فیزیولوژیک ملانین در پوست و دهان هستند. پیگمانتاسیون فیزیولوژیک در دو دهۀ اول زندگی ایجاد می‌شود. اما شاید بیمار سال‌های بعد متوجه این عارضه شود. معمولاً باسیگار، قلیان و دخانیات تشدید می‌شود. سیاهی و تیرگی لثه بی‌علامت است. معمولاً تغییر رنگ به صورت یکنواخت، دو طرفه، خال‌دار یا لکه‌دار می‌باشد. نواحی پاپی لثه، لثه چسبنده و حتی مارژینال لثه می‌تواند دچار تغییر رنگ شود.
  • تیرگی لثه ناشی از عوارض بیماری‌ها

    بیماری‌هایی مانند آدسیون، سندروم کوشینگ، بیماری گریوز، سندرم آلبرایت، سندرم پوتز جگرز، سیروز صفراوی و … می‌توانند سبب تیرگی و سیاهی لثه شوند.
  • تیرگی لثه ناشی از عوارض جانبی داروها

    داروهای مانند کلروکین، هیدروکسی کلروکین، ماینوسایکلین، داروهای خوراکی ضدبارداری، داروهای سایتوتوکسیک مانند سیکلوفسفامید، بوسولفان و … همه می‌توانند باعث تیرگی و تغییر رنگ لثه‌ها بشوند. این عوامل می‌تواند منجر به تجمع رنگدانه‌های ملانین تحت تأثیر دارو و یا رسوب آهن پس از آسیب به درم (پوست) باشد.

  • تیرگی لثه ناشی از سیگار کشیدن

    تغییرات لثه ناشی از سیگار کشیدن را به عنوان ملانوز سیگاری (Smoker’s melanosis) شناخته می‌شود. همان طور که گفتیم سلول‌های ملانوسیت، ملانین می‌سازند و نیکوتین موجود در توتون و تنباکو می‌تواند سبب افزایش ساخت ملانین شود. به همین دلیل سیگار، قلیان و به طور کلی دخانیات می‌تواند باعث تیرگی لثه شود. ملانوز سیگاری می‌تواند به صورت لکه‌ای باشد و یا تمام دهان را درگیر کند. علاوه بر لثه‌ها، سطح داخلی گونه‌ها یا لب پایین هم ممکن است تغییر رنگ پیدا کند.

  • تیرگی و سیاهی لثه ناشی از تاتوی آمالگام

    مواد پر کردگی آمالگام نیز ممکن است در اطراف دندان ترمیم یا روکش شده، دیده شود و به صورت یک لکۀ سیاه آبی – خاکستری در دهان دیده شود. البته تیرگی لثه ناشی از آمالگام معمولاً به صورت یک لکۀ منفرد و فقط در اطراف همان دندانی که ترمیم یا روکش شده است، دیده می‌شود در صورتی که تغییر رنگ‌های ناشی از فیزیولوژیک، سیگار، دارو و بیماری‌ها به صورت لکه‌های متعدد و منتشر می‌باشد که می‌تواند بسیاری از نواحی لثه‌ها و یا حتی گونه‌ها و نواحی دیگر دهان را درگیر کند.

آیا درمان سیاهی لثه لازم است ؟

تیرگی ناشی از پیگمانتاسیون فیزیولوژیک لثه‌ها، بیماری محسوب نمی‌شود اما از آنجا که باعث ظاهر نازیبا به خصوص در هنگام خندیدن و صحبت کردن می‌شود، بهتر است درمان شود. بسیاری از نوجوانان و جوانان خواستار زیباسازی لثه‌ها به خصوص در لبخند خود می‌باشند.

هزینه برداشت و درمان سیاهی لثه با لیزر

میزان سیاهی یا تیرگی لثه در افراد مختلف متفاوت می‌باشد؛ بنابراین برای زیبا سازی لثه با لیزر، هزینه لیزر بسته به وسعت سیاهی لثه، شدت و عمق سیاهی لثه، کانتورینگ لثه و … متفاوت می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر درباره لیفت لثه با لیزر و نحوه عملکرد این فناوری در درمان سیاهی و تیرگی لثه، به صفحه زیر مراجعه کنید.

در این مطلب به سوالات متداول در زمینه درمان تیرگی لثه با لیزر پاسخ داده می شود.

تماس با شماره های مطب
9 صبح الی 9 شب (غیر از روزهای تعطیل)
9 صبـح الـی 9 شب
(غیر از روزهای تعطیل)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
جدیدترین مطالب