تماس با مظب دکتر توانگر

09130930383

وبلاگ
آیا سرطان بدخیم زبان درمان دارد

آیا سرطان بدخیم زبان درمان دارد

زمان مطالعه : 3 دقیقه -
امتیاز شما به این مطلب

سرطان زبان از نوع سرطان سر و گردن است که از سلول‌های زبان آغاز می‌شود. این نوع سرطان اگرچه شایع نیست اما می‌تواند بسیار جدی و خطرناک باشد. افراد مبتلا به این عارضه معمولا در مراکز تخصصی تحت درمان قرار می‌گیرند و تیم چندرشته‌ای متخصصان پزشکی مراقبت از آنها را به عهده دارند. سرطان زبان معمولا باعث ایجاد ضایعات یا تومور در زبان می‌شود که در صورت تشخیص به موقع و درمان مناسب با روش‌های جراحی، به اندازه قابل توجهی می‌تواند درمان شود.

طول عمر بیماران سرطان زبان

ابتلا به سرطان زبان، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر طول عمر بیماران داشته باشد، این تاثیر براساس نوع، مرحله بیماری و پیشرفت آن متفاوت است. در مورد سرطان‌های سطح پوست زبان، آمار نشان می‌دهد که حدود ۸۵ درصد از بیماران، بیش از ۱۰ سال پس از تشخیص زنده می‌مانند. این نوع از سرطان زبان معمولا پیش ‌آگهی خوبی دارد و با درمان‌های مناسب، بیماران می‌توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.

در مورد سرطان‌های پوشش داخلی دهان، بینی، حنجره، تیروئید و گلو، آمارها از زنده ماندن حدود ۷۰ درصد از بیماران، بیش از ۱۰ سال حکایت دارند. این نوع سرطان‌های زبان نیز پیش ‌آگهی نسبتا خوبی دارند و با درمان‌های مناسب و به موقع، بهبود قابل توجهی در طول عمر بیماران ایجاد می‌شود.  این آمار در مورد سرطان‌های پوشش مجاری تنفسی و گوارشی حدود ۴۰ درصد است. نکته قابل توجه این است که این سرطان‌های زبان در بیشتر موارد، پیش ‌آگهی کمتری دارند و نیازمند درمان‌های پیچیده‌تر هستند.

در کل، طول عمر بیماران مبتلا به سرطان زبان بستگی به نوع و مرحله بیماری، روش‌های درمانی انتخاب شده و وضعیت کلی سلامت بیمار دارد. با پیشرفت‌های اخیر در درمان‌های جراحی و پرتودرمانی، پیش ‌آگهی بیماری در بسیاری از موارد بهبود یافته و بیماران می‌توانند امید به زندگی بیشتری داشته باشند.

طول عمر بیماران سرطان زبان

سن سرطان دهان

سرطان دهان یکی از انواع سرطان‌های شایع است که می‌تواند در هر سنی رخ دهد. این نوع سرطان، معمولا سال‌ها طول می‌کشد تا رشد کرده و قابل تشخیص باشد. در واقع، بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دهان تا زمانی که علائم آن به طور واضح آشکار شود، حتی نمی‌دانند که چنین بیماری دارند.

این بیماری اغلب در سن بالای 55 سال تشخیص داده می‌شود. دلیل این امر آن است که بسیاری از عوامل خطرناک مرتبط با سرطان دهان (مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و قرار گرفتن در معرض نور خورشید) با افزایش سن شدت می‌گیرند، همچنین ضعف سیستم ایمنی بدن با افزایش سن، احتمال ابتلا به این نوع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

جالب است بدانید که مردان دو برابر بیشتر از زنان به سرطان‌های دهان مبتلا می‌شوند. این موضوع می‌تواند به دلیل تفاوت‌های رفتاری و شیوه زندگی بین زنان و مردان مرتبط باشد. برای مثال، استعمال دخانیات و مصرف الکل که از عوامل ابتلا به این سرطان‌ها هستند، در مردان بیشتر دیده می‌شود.

علائم سرطان دهان و گلو

سرطان دهان و گلو با علائم و نشانه‌های خاصی همراه است که می‌تواند در پیش آگهی بیماری و شروع درمان به موقع، موثر باشند. برخی از این علائم عبارتند از:

  • زخم‌های دهان یا گلو که برطرف نمی‌شوند
  • تورم  در گردن
  • تغییر در صدا یا خشونت صدا
  • درد گوش بدون علت واضح
  • سفیدی، قرمزی یا ضخیم شدن پوست دهان
  • دشواری در جویدن، بلعیدن یا صحبت کردن

اگر این علائم بیش از 2 هفته طول بکشند، حتما باید با پزشک مشورت کرد تا در صورت نیاز، آزمایشات تکمیلی انجام شوند. تشخیص زود هنگام بیماری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند درمان موثرتری را به همراه داشته باشد.

سوالات مردم در مورد سرطان دهان

در ادامه، تعدادی از سوالات پرتکرار مردم راجع به سرطان دهان را مطرح کرده و پاسخ می‌دهیم.

چه عواملی خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهند؟

  1. مصرف دخانیات (سیگار، قلیان)
  2. مصرف الکل
  3. ضعف سیستم ایمنی
  4. مصرف غذاهای داغ
  5. سوء تغذیه

چه کسانی در معرض خطر بیشتری هستند؟

  1. افراد بالای 40 سال
  2. افراد سیگاری یا الکلی
  3. افرادی که در معرض نور مداوم خورشید قرار می‌گیرند
  4. افراد دارای ضعف سیستم ایمنی

چه نوع درمان‌هایی برای سرطان دهان وجود دارد؟

  1. جراحی برای برداشتن تومور
  2. رادیوتراپی
  3. شیمی‌درمانی
  4. درمان‌های هدفمند (مثل ایمنی ‌درمانی)

چه راه‌هایی برای پیشگیری از سرطان دهان وجود دارد؟

  1. ترک دخانیات و الکل
  2. معاینه منظم دهان و گلو توسط متخصص بیماری ‌های فک و دهان
  3. رعایت بهداشت دهان و دندان
  4. مصرف میوه و سبزیجات به مقدار کافی

عکس سرطان دهان و زبان

عکس سرطان دهان و زبان

سرطان زبان یکی از بیماری‌های جدی و خطرناک مربوط به سر و گردن است که در صورت عدم تشخیص به موقع، زندگی و سلامت افراد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. با پیش آگهی صحیح و انجام روش‌های درمانی به موقع، می‌توان به نتایج امیدوار کننده‌ای در خصوص این بیماری دست پیدا کرد.

تماس با شماره های مطب
9 صبح الی 9 شب (غیر از روزهای تعطیل)
9 صبـح الـی 9 شب
(غیر از روزهای تعطیل)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
جدیدترین مطالب