تماس با مظب دکتر توانگر

09130930383

وبلاگ
کاربرد لیزر در دندانپرشکی در اصفهان

کاربرد لیزر تراپی در دندانپزشکی

زمان مطالعه : 31 دقیقه -
14/5 - (14رای)

لیزرتراپی دندانپزشکی در اصفهان

لیزر دندانپزشکی در اصفهان – لیزر دندان در اصفهان – لیزر تراپی دندان در اصفهان – لیزر دهان در اصفهان – لیزر فک و صورت در اصفهان – لیزر در دندانپزشکی در اصفهان

فهرست مطالب مخفی کن

لیزر چیست؟

قابل توجه همراهان عزیز، کلیه موارد کار با لیزر پرتوان و همچنین لیزر کم توان که در این مقاله به طور کامل توضیح داده میشود، در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر انجام می گیرد.
جهت رزرو نوبت جهت خدمات تخصصی لیزر، با شماره 09130930383 تماس بگیرید

لیزر مخفف Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation می‌باشد. به معنی تقویت نور توسط نشر برانگیخته و القایی تابش. کاربرد لیزر در دندانپزشکی، قدمتی 30 ساله دارد. در واقع در لیزر، پرتوهای نور از یک مادۀ واسطه گرفته می‌شود و جریان الکترون‌ها در درون آن ماده با روش‌های خاص تقویت می‌شود طوری که نور خروجی از دستگاه، تک طول موج، تک فاز و موازی می‌باشد. این سه خصوصیت مهم در لیزر باعث می‌شود که نور لیزر را از نور لامپ‌های عادی و LED متفاوت بکند، در نتیجه نور خروجی از دستگاه لیزر به شدت تقویت شده است و قدرت بالایی در برداشت، برش و جراحی دارد.
از این رو لیزر در صنایع مختلف در رشته‌های مختلف پزشکی مانند چشم‌پزشکی، پوست و همچنین دندانپزشکی استفاده می‌شود.

 

پادکست کاربرد لیزر در دندانپزشکی ( مصاحبه دانشجویان علوم پزشکی اصفهان )

اصطلاح لیزرتراپی یا لیزردرمانی چیست ؟

لیزرتراپی به این معنی است که با کاهش توان خروجی نور لیزر، از اثر کندگی و برش لیزرجلوگیری می‌کنیم و این امکان را به لیزر می‌دهیم که جذب میتوکندری سلول شود و فرآیند ATP سازی سلول را تشدید و تحریک کند و اثرات ضد التهاب، ضد درد، آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال وضدعفونی کننده در بافت ایجاد کند. در واقع در لیزر تراپی یا لیزر سرد، اثرات photo biomedulationداریم. نور لیرز به بافت‌های عمقی مثلا عصب عضله استخوان و…. اثر می‌کند و اثرات درمانی معجزه‌آسایی ایجاد می‌کند.

لیزرتراپی دندانپزشکی چیست؟

یکی سری از دستگاه‌های لیزر اختصاصاً برای انجام پروسه‌های درمانی در دندانپزشکی طراحی و ساخته شده‌اند که اصطلاحاً به آن‌ها لیزر دندانپزشکی گفته می‌شود. دستگاه‌های لیزر دندانپزشکی در اصفهان طوری ساخته شده‌اند که نه‌تنها آسیب به دندان و لثه وارد نمی‌کنند؛ بلکه کاربردهای درمانی زیادی در دندانپزشکی دارند. البته به شرط این که پزشک تسلط کافی در استفاده از دستگاه لیزر را داشته باشد.

لیزرتراپی در دندانپزشکی

لیزر چیست؟ لیرز جزئی از امواج الکترومغناطیس می‌باشد که تقویت شده است و نور خروجی لیرز، تک طول موج، هم فاز و موازی هستند که این سه خاصیت باعث می‌شود که شدت و قدرت نور لیرز افزایش پیدا کنند به اندازه‌ای که در علم صنعت، پزشکی، دندانپزشکی و بسیاری از شاخه‌ها، از لیرز استفاده می‌شود.
کاربرد لیزر در دندانپزشکی قدمتی حدود30 ساله دارد و در ایران در سال‌های اخیر لیزربیشتر رواج پیدا کرده است. یک سری از دستگاه‌های لیرز منحصرا برای انجام خدمات دندانپزشکی و جراحی‌های بافت نرم دهان ساخته شده است که به آنها لیزر دندانپزشکی گفته می‌شود. لیزر دایود شایعترین وپرکاربردترین لیزر در دندانپزشکی می‌باشد که خدمات زیادی از جمله جراحی‌های کیست‌ها، توده‌های لب، گونه، فرنکتومی، لیفت لثه، درمان حساسیت دندانی و… را با لیزر دایود انجام می‌پذیرد.

طبقه بندی لیزر دندانپزشکی از نظر توان خروجی

لیزر پرتوان

در صورتیکه توان خروجی دستگاه بزرگتر از 1 وات باشد این لیزر را لیزر پرتوان گویند همانطور که از اسم آن پیداست نور خروجی قدرت زیادی دارد و می‌تواند به راحتی بافت را برش بدهد. از این لیزردر جراحی‌های بافت نرم دهان استفاد می‌شود که در مقاله (لیزر در دندان پزشکی)به طور کامل توضیح داده شد.

لیزر کم توان

زمانی که توان خروجی دستگاه 500 میلی وات و یا کمتر از آن می‌باشد آن را لیزر کم توان می‌گویند که در اینجا، قدرت نور خروجی کم می‌باشد و لیزر قدرت برش، جراحی وتراش دندان را ندارد ولی اثرات درمانی زیادی دارد که در دندانپزشکی و درمان بیماری‌های دهان،فک و صورت بسیارارزشمند است. دراین مقاله می‌خواهیم به اثرات درمانی لیزرکم توان در بیماری‌های دهان، فک، صورت بپردازیم.

انواع لیزرهای دندانپزشکی در اصفهان

به طور کلی در دندانپزشکی 2 نوع لیزر داریم که با نام‌های لیزرهای بافت نرم و لیزر بافت سخت شناخته می‌شود.

لیزر دندانپزشکی بافت نرم چیست؟

لیزر بافت نرم به آن دسته از دستگاه‌های لیزر گفته می‌شود که تنها بر روی بافت نرم دهان مانند گونه، لب، زبان، لثه‌ها، کف دهان، حلق و … تأثیر می‌گذارد ولی تأثیری بر روی بافت‌های سخت مانند دندان و استخوان ندارد. یکی از پرکاربردترین لیزرهای دندانپزشکی، همین لیزر بافت نرم می‌باشد. لیزرهای دایود، CO_2 و NdYaG از جمله لیزرهای بافت نرم در دندانپزشکی است که از بین این موارد، لیزر دایود پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین لیزر بافت نرم در دندانپزشکی می‌باشد.

لیزر دندانپزشکی بافت سخت چیست؟

نوع دیگری از لیزر دندانپزشکی، لیزر بافت سخت (Hard Tissue Laser) می‌باشد. این نوع لیزر در بافت سخت مانند دندان و استخوان اثر دارد و برای تراش مینای دندان و یا برداشت استخوان به کار می‌رود. لیزر خانواده ایر بیوم از لیزرهای بافت سخت در دندانپزشکی می‌باشند.

 

کاربردهای مهم لیزر بافت نرم در دندانپزشکی

جراحی توده‌ ها و کیست‌ های دهانی با لیزر

دهان هم مانند سایر ارگان‌های بدن می‌تواند دچار کیست و یا تومور بشود که مخاط لب، گونه، زبان از شایع‌ترین مکان‌های بروز این ضایعات می‌باشد. یکی از جدیدترین روش‌های جراحی، جراحی با لیزر می‌باشد. به طوری که لیزر به راحتی جایگزین تیغ جراحی شده است و اگر تومورها و کیست‌های دهان مانند موکوسل، فیبروما، لیپوما و سایر توده‌های دهان را می‌توان از صفر تا صد با لیزر جراحی کرد که در مقایسه با جراحی‌های سنتی، بسیار راحت و سرپایی انجام می‌شود و به دلیل این که خون‌ریزی حین کار وجود ندارد و نیازی به بخیه نیز نمی‌باشد، جراحی بسیار راحت و سرپایی انجام می‌گیرد.

جراحی توده‌ ها و کیست‌ های دهانی با لیزر
مقاله توده های برجسته دهان و یا مقاله لیزر

برای اطلاع بیشتر درباره درمان موکوسل یا کیست لب و دهان با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید



برای اطلاع بیشتر درباره درمان لیکن پلان دهان با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید



برای اطلاع بیشتر درباره تشخیص و درمان انواع توده های دهانی و سرطانی با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید



برای اطلاع بیشتر درباره درمان توده های لثه ای با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


جراحی فرنکتومی (قطع بند زبانی و بند لب) با لیزر

فرنوم‌ها در واقع طناب‌های عضلانی ضخیم می‌باشد که در قسمت‌های مختلف دهان مانند لب بالا، لب پایین، زبان و گونه وجود دارند و کارشان محدود کردن حرکت لب و زبان می‌باشد. گاهی مواقع این طناب‌های عضلانی بزرگ‌تر و حجیم‌تر از حالت طبیعی می‌شوند و مشکلاتی را برای بیمار ایجاد می‌کنند مثلاً فرنوم لب بزرگ‌تر از حالت معمول می‌شود و باعث ایجاد فاصله یا دیاستم بین دو دندان جلویی می‌شود و التهاب و تورم لثه را ایجاد می‌کند و یا در مواردی که زبان با فرنوم بزرگ به کف دهان چسبیده است و بیمار قادر نیست زبانش را به راحتی از دهان بیرون بیاورد و در جهت مختلف حرکت بدهد. همچنین در تلفظ بعضی حروف و صداها مشکل دارد در این موارد بهتر است فرنوم جراحی شود. به فرآیند برداشت فرنوم در دندانپزشکی فرنکتومی گفته می‌شود. امروزه به جای تیغ جراحی از لیزر جهت جراحی فرنکتومی استفاده می‌شود که در مقایسه با تیغ اصلاً روش تهاجمی نمی‌باشد. بدون خون‌ریزی، بدون نیاز به بخیه و کاملاً سرپایی در محیط مطب قابل انجام می‌باشند.

 


برای اطلاع بیشتر درباره جراحی فرنکتومی با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان) با لیزر

اگر دندان‌ها دچار تغییر رنگ و زردی باشد ولی فرم، شکل و اندازۀ دندان‌ها استاندارد باشد بهتر است از روش بلیچینگ در مطب استفاده کنید (Office Bleaching). در این روش از ژل حاوی هیدروژن پراکساید و نور لیزر استفاده می‌شود. لیزر باعث تسریع فرآیند سفید کردن دندان می‌شود و این کار خیلی سریع‌تر و مؤثرتر انجام می‌شود. در بعضی موارد از دستگاه لایت کیور برای فعال کردن عوامل سفیدکننده در ژل استفاده می‌شود (نور آبی) که کاملاً متفاوت از نور لیزر است. اما در روش‌های نوین، سفید کردن دندان با نور لیزر انجام می‌شود که قطعاً مؤثرتر از نور لایت است.


برای اطلاع بیشتر درباره بلیچینگ دندان با لیزر در اصفهان ( سفید کردن دندان با لیزر در اصفهان ) کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


برداشت سیاهی‌ های لثه (دپیگمانتاسیون لثه) با لیزر

احتمالاً در طول زندگی با افرادی مواجه می‌شوید که رنگ لثۀ آن‌ها صورتی نیست بلکه به رنگ سیاه، خاکستری و قهوه‌ای می‌باشد. این وضعیت می‌تواند به صورت ژنتیکی و یا مصرف بعضی از داروها یا بیماری‌ها باشد. تا چند سال پیش از این هیچ روش درمانی مؤثر و غیرتهاجمی برای این مشکل وجود نداشت ولی با ورود لیزر، معجزه‌ای شگرف رخ داد. چراکه به کمک لیزر بافت نرم (لیزر دایود) می‌توان تمام رنگدانه‌های تیره لثه را برداشت. این کار در یک جلسه بدون خون‌ریزی و بدون بخیه انجام می‌شود و تنها چند روز بعد از لیزر، نمای لثه‌ها صورتی و زیبا خواهد شد.

 


برای اطلاع بیشتر درباره برداشت سیاهی و تیرگی لثه با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


ژنژیوکتومی و برداشت هایپرپلازی لثه (لیفت لثه) با لیزر

در برخی افراد به دلیل التهاب لثه، رویش نابه‌جای دندان نهفته، براکت‌های ارتودنسی، عدم رعایت بهداشت دهان، لثه‌ها دچار تورم و هایپرپلازی می‌شوند به طوری که میزان بیشتری از دندان‌ها را می‌پوشانند، باعث التهاب لثه، قرمزی و گاهی خون‌ریزی از لثه‌ها و بوی بد دهان می شوند. در این موارد می توان بافت های اضافه لثه را با لیزر بردلشت و طول تاج دندان را افزایش داد. حتی در مورادی که ضخامت لثه افزایش پیدا کرده است می‌توان ضخامت لثه را با لیزر برداشت تا لثه‌ها خوش‌فرم و زیبا باشند.

برای اطلاع بیشتر درباره لیفت لثه با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


اصلاح لبخند لثه‌ای (افزایش طول تاج دندان) با لیزر

گاهی موراد بیمار مشکل نامرتب بودن دندان ندارد، حتی تورم و التهاب لثه نیز ندارد اما حین لبخند زدن، بخش زیادی از طرح لبخندشان را بافت لثه تشکیل می‌دهد این افراد اصطلاحاً لبخند لثه‌ای دارند. در این موارد بافت اضافه لثه را با لیزر برمی‌دارند و خط لثه را کمی بالاتر می‌برند و طول دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند. افزایش طول تاج دندان‌ها باعث می‌شود مقدار کمتری از لثه‌ها دیده شود و لبخند بیمار زیباتر شود. اصطلاحاً به این کار لیفت لثه، کانتورینگ لثه یا ژنژیوکتومی هم گفته می‌شود که با لیزر دایود به سادگی قابل انجام می باشد.

برای اطلاع بیشتر درباره افزایش طول تاج دندان با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


آماده‌سازی ناحیۀ بی‌دندانی (افزایش عمق وستیبول) با لیزر

گاهی در واقع در افراد بی‌دندان که دارای دندان مصنوعی قدیمی می‌باشند، دندان مصنوعی در دهان لق می‌زند و گیر مناسبی ندارد. دهان این افراد مرتب دچار زخم‌های دهانی، عفونت‌های قارچی شده و حتی در موراد شدید، گوشت اضافه و بافت‌های هایپر پلاستیک در زیر دندان مصنوعی ایجاد می‌شود که این بافت‌ها باعث می‌شود روز‌به‌روز گیر دندان مصنوعی کمتر شود به طوری که بیمار دیگر قادر به استفاده از پروتز خود نمی‌باشد.

 


در این موارد بهتر است گوشت اضافه و بافت‌های هایپر پلاستیک و قارچی برداشته شود که این کار با لیزر به راحتی قابل انجام است و با جراحی لیزر بافت‌های اضافه برداشته، عمق وستیبول بیمار افزایش می‌باید و یک بستر مناسب، سالم و تمیز برای دندان مصنوعی ایجاد می‌شود؛ بنابراین دندان مصنوعی کاملاً در دهان بیمار می‌نشیند، گیر مناسب دارد و در حین صحبت کردن و غذا خوردن از جای خود بلند نمی‌شود.

اکسپوز و نمایان کردن دندان‌های نهفته و نیمه نهفته با لیزر

گاهی مواقع، دندان‌ها دچار نهفتگی می‌شوند و به دلیل کمبود فضا یا فشار سایر دندان‌ها نمی‌توانند به خودی خود از لثه بیرون بیایند. در این مواقع دندان‌پزشک باید بر روی دندانی که نهفته است براکت قرار دهد و با نیروهای ارتودنسی، دندان را به سمت بیرون هدایت کند به طوری که دندان رویش کامل پیدا کند. برای این که بتوان براکت را بر روی دندان نهفته یا نیمه نهفته قرار داد می‌بایست لثۀ اضافی از روی دندان برداشته شود و یا اصطلاحاً دندان آشکار شود که این کار به راحتی با لیزر بافت نرم دایود بدون درد و خون‌ریزی کاملاً سرپایی قابل انجام می‌باشد.

درمان بوی بد دهان با لیزر

بوی بد دهان (هالیتوزیز) از جمله مشکلات ناخوشایندی است که اغلب مردم از آن دوری می‌کنند. تحت شرایط عادی، تنفس انسان عاری از بوی بد می‌باشد. به طور میانگین بوی بد دهان در 4/2% جمعیت بزرگسال دیده می‌شود.
بوی بد دهان عمدتاً به علت وجود باکتری تولیدکننده سولفوری است که به طور عادی در سطح زبان و در گلو زندگی می‌کند. این باکتری‌ها در بعضی مواقع شروع به شکستن پروتئین‌ها به میزان بسیار بالا می‌کنند و باعث تشکیل ترکیبات سولفور بدبو می‌شوند. بوی بد دهان می‌تواند تأثیر به‌سزایی بر روی فرد داشته باشد که افراد از نزدیک شدن به آن اجتناب می‌کنند و این امر موجب از دست دادن اعتماد به نفس او می‌شود.

فتودینامیک تراپی با لیزر در اصفهان یکی از جدیدترین و بهترین روش‌های درمانی بوی بد دهان می‌باشد. این روش بیشتر مناسب افرادی است که مبتلا به زبان باردار و یا زبان مودار می باشند و بر روی سطح پشتی زبان، تجمع زیادی از باکتری‌ها و قارچ‌ها را داریم. در این روش در واقع از یک مادۀ شیمیایی حد واسط مانند متیلن بلو یا تولوئیدن بلو استفاده می‌شود. نور لیزر با طول موج خاص متناسب با این مادۀ شیمیایی به سطح پشتی زبان تابانده می‌شود.


برای اطلاع بیشتر درباره درمان بوی بد دهان با لیزر در اصفهان کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


ایمپلنت دندان با لیزر ( کاشت ایمپلنت دندان با لیزر )

ایمپلنت یکی از روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته است. برای این که دندان با ایمپلنت جایگزین شود، باید ابتدا بافت نرم با تیغ جراحی برش بخورد و فلپ داده شود. ایمپلنت داخل استخوان با دریل کردن استخوان کاشته می‌شود. طی مراحل جراحی ایمپلنت می‌توان از تابش نور لیزر استفاده کرد و یا در صورت ایجاد هایپرپلازی اطراف ایمپلنت می‌توان لثه‌های اضافه را با لیزر برداشت. با این کار بهبودی فرد سریع‌تر به دست می‌آید. در واقع لیزر جایگزین جراحی ایمپلنت نمی‌شود بلکه به عنوان یک ابزار کمکی استفاده می‌شود و در کاهش التهاب و درد پس از جراحی بسیار مؤثر است.

کاربرد لیزر در ترمیم دندان ( عصب کشی دندان با لیزر )

در مواقعی که پوسیدگی دندان زیرلثه می‌باشد مثلاً در پوسیدگی‌های کلاس V و یا کلاس II دندانی، می‌توان آن قسمت بافت اضافه لثه را با لیزر برداشت تا دید و دسترسی عالی ایجاد شود و دندان به‌راحتی پر شود. در واقع لیزر به عنوان یک ابزار کمکی به تسهیل فرآیند ترمیم پوسیدگی‌های دندان کمک می‌کند و فضای بیشتر و بهتری برای دندان‌پزشک ایجاد می‌کند تا یک ترمیم ایده‌آل انجام گیرد.

کاربرد لیزر در حساسیت دندانی

در مورادی که بیمار دندان‌های سالمی دارد ولی نسبت به نوشیدنی‌های سرد، گرم و شیرینی‌جات دردهای تیرکشنده و لحظه‌ای دارد این مورد را حساسیت دندانی می‌گویند. استفاده از خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌های ضدحساسیت، کاربرد وارنیش فلوراید، باندینگ‌ها و … برای درمان حساسیت دندانی به کار برده می‌شود که چندان هم روش مؤثری نبود.

دلایل ایجاد حساسیت دندانی

درمان حساسیت دندانی

با ورود لیزر در دندانپزشکی تحول بزرگی اتفاق افتاد. چراکه یکی از روش‌های درمانی مؤثر در حساسیت دندانی، استفاده از لیزر دایود می‌باشد در واقع با تابش لیزر به دندان، دهانۀ توبول‌های عاجی سیل می‌شود؛ بنابراین پایانه‌های عصبی تحریک نمی‌شوند و درد بیمار کاهش می‌یابد.

از بین بردن تجمعات باکتریایی در التهاب لثه با لیزر

در مورادی که بیمار دچار التهاب، قرمزی لثه شده و پاکت پریودنتال در محل داریم، می‌توان از لیزر تراپی برای از بین بردن تجمعات میکروبی در لثه در رفع التهاب لثه استفاده کرد به این صورت که بعد از فرآیند جرم‌گیری دندان، فایبر لیزر را در فضای لثه وارد می‌کنیم و پرتوی لیزر را می‌تابانیم. این کار معمولاً نیاز به چند جلسه تابش لیزر دارد. تاباندن پرتو لیزر در پاکت لثه‌ای، میزان التهاب و عفونت لثه را به شدت کاهش می‌دهد و اتصال سالم و قوی‌تری به دندان برقرار می‌کنند.

لیزر دندانپزشکی بافت سخت

نوع دیگری از لیزر در دندانپزشکی، لیزر بافت سخت (Hard Tissue Laser) هستند و برای تراش دندان و برداشت استخوان تاحدی مؤثر
می باشند.

کاربرد لیزر دندانپزشکی بافت سخت چیست؟

کمک به تشخیص دقیق

به لطف پیشرفت تکنولوژی‌های جدید، اسکنرهای لیزری خاص طراحی و ساخته شده که تصاویر سه‌بعدی با کیفیت بسیار بالایی تولید می‌کنند. این اسکنرها، قادرند نمای مفصلی از ساختار جمجمه را در مراحل مختلف رشد و نمو انسان به دندان‌پزشکان و متخصصان پزشکی نشان دهند.

تسهیل فرآیند اچینگ (Etching)

طی فرآیند اچ کردن، سطح صاف مینای دندان به سطحی نامنظم و نسبتاً خشن تبدیل می‌شود تا مواد دندانپزشکی مانند کامپوزیت راحت‌تر به سطح دندان متصل شوند. به طور سنتی این فرآیند توسط ماده‌ای به نام اسیداچ انجام داده می‌شود. اما همین کار به صورت مؤثرتر توسط لیزر دندانپزشکی بافت سخت (Er: YAC) نیز انجام می‌شود که آسیب کمتری به سطح مینای دندان می‌رساند.

تسهیل فرآیند پر کردن دندان با لیزر

یکی از مهم‌ترین عملکردهای لیزر بافت سخت، برداشت پوسیدگی می‌باشد. در روش‌های مرسوم معمولاً پوسیدگی‌های دندانی با ابزارهای سنتی (دریل‌های دندانپزشکی) تراشیده و آماده ترمیم می‌شود اما در دندانپزشکی با لیزر به جای استفاده از دریل، از پرتوهای لیزر بافت سخت استفاده می‌شود که البته سرعت عملکرد لیزر، آهسته‌تر از دریل دندانپزشکی می‌باشد. البته خارج کردن پرکردگی‌های قدیمی مانند آمالگام، تراش روکش و کار کردن در اطراف پرکردگی‌های قدیمی، با لیزر بافت سخت مقدور نمی‌باشد.

برداشت استخوان با لیزر

در مورادی جراحی استخوان، نیز لیزر بافت سخت کمک‌کننده است. البته سرعت برداشت استخوان توسط لیزر بسیار کمتر از دریل‌های دندانپزشکی است و این کار زمان زیادی می‌برد.
به طور کلی دستگاه‌های لیزر سخت (Er.Family) دستگاه‌های بسیار گران‌قیمتی هستند که در مقایسه با دستگاه‌های لیزر بافت نرم، استفادۀ محدودی دارند به همین خاطر اکثر مراکز دندانپزشکی مجهز به لیزر بافت نرم می باشد که هم کاربردهای بسیار زیادی دارد و هم قابل حمل در ابعاد کوچک‌تر و استفاده از آن راحت‌تر می باشد.

کاربرد های لیزر درمانی در بیماری‌ های دهان چیست؟

لیزرتراپی در درمان زخم آفت دهان

آفت دهان یکی از زخم‌های شایع و عود کننده دهان است که به صورت زخم‌های منفرد، قرینه، گرد با حاشیه التهابی قرمز در اطراف دیده می‌شود. زخم‌های آفتی در نواحی مختلف دهان مانند لب، زبان، گونه، کف دهان و… ایجاد می‌شود و مدت زمان ترمیم این زخم‌ها یک هفته تا دوهفته زمان می‌برد. با وجود اینکه این زخم‌ها خوش‌خیم هستند اما در بعضی افراد بسیار شدید ،به مدت طولانی با تناوب زیاد ایجاد می‌شود که واقعا آزاردهنده است وحتما باید درمان شود.

یکی از جدیدترین روش درمانی آفت دهان، تابش نور لیزر در محل زخم دهان است که البته لیزر مورد استفاده لیزرکم توان است ونیاز به بی حسی ندارد و کاملا بدون درد می‌باشد. با تابش نور لیزر به صورت نقطه‌ای در محل زخم آفت و ناحیه اطراف آن ، سوزش زخم آفت به شدت تسکین پیدا می‌کند. روند ترمیم زخم آفت تسریع می‌گردد و دهان چند روزه خوب می‌شود.


برای اطلاع بیشتر درباره درمان آفت دهان با لیزر کلیک کنید

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان زخم‌های لیکن پلان

لیکن پلان یکی دیگر از زخم‌های شایع دهان است که تشخیص و درمان آن به عهده دندانپزشک متخصص بیماری‌های دهان، فک وصورت است . لیکن پلان در واقع نوعی بیماری دهانی – پوستی مزمن است که دهان، پوست، سایرمخاط بدن مانند مخاط ناحیه تناسلی را درگیر می‌کند. علت اصلی بیماری لیکن پلان( OLP) شناخته نشده ولی اختلال در سیستم ایمنی نقش اولیه و اصلی در بروز این بیماری دارد.
جهت درمان این بیماری از داروهای تعدیل کننده ایمنی به صورت موضعی ویا سیستمیک استفاده می‌شود.
در مواقعی که زخم‌های دهان مقاوم به درمان می‌باشد لیزر درمانی به همراه تزریق دارو داخل زخم بسیار بسیار موثر است. در این موارد از لیزر دایود استفاده می‌شود و تمام نواحی که ضایعات زخمی، قرمز،اروزیو وجود دارد نور لیرز تابش داده می‌شود بدون اینکه بیمار هیچ دردی را داشته باشد ویا نیاز به بی حسی باشد. زخم های لیکن پلان معمولا بعد از چند جلسه لیزرتراپی بسیار بهبود پیدا می‌کند.


در مورد درمان لیکن پلان بیشتر بدانیم
برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان بیماری لیکن پلان با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان سندرم سوزش دهان

سندرم سوزش دهان(BMS) وضعی است که بیمار احساس سوزش و ناراحتی در دهان می‌کند بدون اینکه زخم، تاول یا بیماری مشهودی در دردهان دیده شود. احساس سوزش و ناراحتی در درجه اول در زبان، سقف دهان، لبها، گونه ها و… می‌باشد.

این احساس سوزش می‌تواند به قدری شدید باشد که بیمار اصلا قادر به صحبت کردن ویا خوردن نوشیدنی‌های داغ نیست. اصولا سوزش زبان هیچ تغییرفیزیکی ویا بالینی قابل توجه در زبان یا دهان ایجاد نمی‌کند و در معاینه بالینی کاملا سالم هستند. البته عواملی مانند استرس، اضطراب، رفلاکس اسیدمعده و آلرژی به غذاها، مصرف برخی داروها، اختلالات غدد درون ریزمانند دیابت می‌تواند از عوامل سندرم سوزش دهان باشد.

به طور کلی هیچ درمان قطعی و ثابت برای رفع سوزش زبان دردهان نیست مصرف داروهای آرامبخش، تا حدی می‌تواند موثر باشد. لیرزتراپی یکی از جدیدترین و موثرترین روش در درمان سندرم سوزش دهان وسوزش بی علت زبان است که لیزر را به صورت نقطه به نقطه در تمام نواحی زبان به کار می‌بریم. در واقع لیرز کم توان با خاصیت القاءبافتی، اثر ضد التهاب، ضد سوزش و ضد درد بر سلول‌های اپیتلیال بافت دهان می‌گذارد. بنابراین استفاده از لیزرتراپی در درمان سوزش زبان بسیار موثر است.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان  سوزش دهان و زبان با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان اختلالات مفصل گیجگاهی، فکی

مفصل گیجگاهی، فکی در واقع لولایی است که فک را به استخوان‌های تمپورال جمجمه که در جلوی گوش قرار دارند متصل می‌کنند. این مفصل این امکان را به بیمار می‌دهد که در هنگام صحبت کردن ،جویدن، خمیازه کردن، فک خودرا بالاو پایین ویا چپ و راست کند.

درد های فک و صورت و علت های آن

روش های درمان درد ها و اختلالات فکی و صورتی

در برخی افراد مفصل گیجگاهی وفکی دچار اختلال می‌شود. بیمار درد و ناراحتی شدید را در جلوی گوش و در صورت احساس می‌کند. حتی در موارد شدید بیمار اصلا قادر به باز کردن دهان نیست. متاسفانه اختلال مفصل گیجگاهی و فکی (TMD) درمان قطعی ندارد.
در این موارد،مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ، داروهای شل کننده عضلانی و مسکن‌ها می‌تواند موثر باشد. یکی از درمان‌های نسبتا تهاجی، تزریق کورتن در دیسک مفصل گیجگاهی فکی است. اما امروزه با ورود علم لیزر در دندانپزشکی ، این مشکل تا حد زیادی بر طرف شده است. لیرزتراپی یکی از جدیدترن، بهترین متد درمان برای اختلالات مفصل گیجگاهی و فکی است که کاملا غیرتهاجمی است و بیمار هیچگونه احساس درد نمی‌کند ونیاز به تزریق ماده بی‌حسی ندارد.

به خصوص در مواردی که بیمار نمی‌تواند اندازه کافی دهانش رو باز کند و یا دردفکی شدید دارد لیزرتراپی بسیار موثراست و تنها بعداز چند جلسه تابش نور لیزر در ناحیه مفصل فکی وعضلات جونده ، مشکل کم کم بهبود پیدا می‌کند.درد برطرف شده و دهان به میزان کافی باز می‌شود.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان اختلال مفصل گیجگاهی، فکی با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان بی‌حسی لب، زبان

متاسفانه یکی از مشکلات شایع در دندانپزشکی آسیب به عصب زبانی یا فکی است که معمولابه دنبال خدماتی مانند کشیدن دندان عقل، جراحی ایمپیلنت، جراحی ارتوسرجری و … ایجاد می‌شود که بسته به شدت و درجه آسیب عصبی ، علائم متفاوت می‌باشد. علائم می‌تواند از احساس مورمور، گزگز،بدحسی تا بی‌حسی شدید لب، زبان، لثه‌ها، فک متفاوت باشد در مواردی که بیمار دچار بی‌حسی کامل لب یا زبان می‌باشد بسیار آزار دهنده است. و ممکن است بیمار چندین مرتبه لب یا زبان خود را در طول روز گاز بگیرد. بیمار در فعالیتهایی مانند صحبت کردن،غذاخوردن، بلعیدن و…. دچار اختلال می‌شود.
بی‌حسی لب، زبان گونه مانند سایر آسیب‌های عصبی درمان قطعی ندارد.

درمان بیحسی فک با لیزر
درمان بیحسی فک با لیزر
درمان بیحسی زبان با لیزر
درمان بیحسی زبان با لیزر

مصرف مولتی ویتامین‌ها، ضد التهاب‌ها، کورتن حتی داروهای اعصاب مانند گاباپنتین ، کاربامازپین معمولا در درمان استفاده می‌شود. لیرز ترایی با استفاده از لیرز کم توان یکی از روش‌های درمانی موثر بی خطر و محافظه‌کارانه در درمان اختلالات عصبی است. از آنجا که درمان آسیب‌های عصبی یکی از مقاوم‌ترین مسیرهای درمانی است. لیزرتراپی باید حتما در چندین جلسه (حداقل10 جلسه) انجام ‌گیرد و هم از لیرز محدوده مرئی و هم نامرئی در مسیردرمان استفاد شود به نحوی که لیرز در تمام مسیر شاخه‌های عصبی هم خارج صورتی وهم داخل دهانی تابش انجام شود.
لیرز با خاصیت القاء تحریک بافتی، نورون‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند و به تدریج علائم بیمار کاهش می‌یابد. قطعا میزان درمان‌پذیری بی‌حسی‌های لب و زبان در افراد مختلف متفاوت است. بسته به علائم سایکولوژیک و روانی بیمار، شدت آسیب عصبی ،شدت بی‌حسی و فاکتورهای تحریک کننده میزان پاسخ پذیری به لیزر متفاوت می‌ باشد. بهتر است ویزیت ،مشاوره گرافی های تکمیلی قبل از درمان انجام گیرد.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان بی‌حسی لب و زبان با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان نورآلژی عصب سه قلو (نورآلژی تری ژمینال)

عصب سه قلو (تری ژمینال) به عنوان عصب پنجم جمجمه شناخته می‌شود. نقش اصلی آن انتقال اطلاعات حسی از سر و صورت است همچنین کنترل حرکتی برروی ماهیچه های جویدن را انجام می‌دهد. نورآلژی تری ژمینال نوعی التهاب عصبی، عصب سه قلو است که باعث ایجاد درد شدید در صورت می‌شود. درد ممکن است، هر چند ساعت چند دقیقه یا چند ثانیه رخ دهد. درد نورآلژی به صورت دردهای تیز، خنجری، شدید شبیه شوک الکتریکی می‌باشد که بسیار آزاردهنده است و گاهی با آبریزش از چشم همراه است. درد در گونه، فک، دندانها ،لثه،لبها،چشم،پیشانی و… دیده می‌شود عمدتا درد یکطرفه است. متاسفانه نورآلژی تری ژمینال درمان قطعی ندارد.

دارو درمانی ،جراحی، تزریق بوتاکس، لیزرتراپی از روش‌های درمانی می‌باشد. لیزرتراپی یکی از روش‌های جدید درمان در نورآلژی تری ژمینال و دردهای نوروپاتی می‌باشد که تا حدود زیادی توانسته در این زمینه موفق باشد. بسته به اینکه کدام شاخه از عصب سه قلو درگیری باشد، لیزرتراپی در مسیر آن شاخه عصبی هم به صورت خارج صورتی و هم داخل دهانی انجام می‌پذیرد. جلسات لیزرتراپی به صورت منظم ، یک روز در میان و به مدت چند هفته انجام می‌شود تا کم کم التهاب در مسیر عصب کاهش یابد و علانم بیمار بهبود پیدا کند. دردهای نورآلژی آنقدر آزاردهنده هستند که گاهی منجر به افسردگی شدید در بیمار می‌شود.و متاسفانه در اکثر موارد مقاوم به درمان می‌باشد معمولا بیمار تمام روش‌های دارویی را امتحان کرده و به نتیجه درمانی نرسیده است. لیزر تراپی می‌تواند به عنوان یک روش درمانی، اثر شگفت انگیزی در تسکین دردهای نورآلژی داشته باشد این روش کاملا بدون عارضه است و به صورت سرپایی در مطب انجام می‌شود.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان نورآلژی تری ژمینال با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزرتراپی در درمان حساسیت دندانی

حساسیت دندان یکی از ناراحتی‌های شایع دهان و دندان است که در تماس با بعضی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها بیمار دچار درد دندانی می‌شود. حساسیت‌های دندانی به صورت دردهای تیز و ناگهانی است که محرک آن جریان هوای سرد و خوراکی‌های داغ، اسیدی ،شیرین یا سرد است. گاهی بیمار حین مسواک زدن ، کشیدن نخ هم دچار دردهای تیز و ناگهانی است. ولی در معاینه بالینی و رادیوگرافی دندان، دندانهای بیمار کاملا سالم است و هیچگونه پوسیدگی وجود ندارد عواملی مانند دندان قروچه، ترک یا شکستگی دندان ها، تحلیل لثه ، بیماری لثه، سفت یا زیاد مسواک زدن دندانها میتواند منجر به حساسیت دندانی شود. در مجموع حساسیت دندانی درمان قطعی و مشخصی ندارد ولی استفاده از خمیر دندانهای ضد حساسیت، دهانشوی‌های فلوراید، استفاده از باندینگ‌ها می‌تواند تا حدی موثر باشد. گاهی مواقع درد حساسیت دندانی آنقدر شدید است که با وجود عدم پوسیدگی ، بیمار مجبور به عصب کشی یا درمان ریشه دندان می‌شود.

حساسیت دندان و علل ایجاد کننده آن

درمان حساسیت دندانی با لیزر

اما با ورود علم لیرز به دندانپزشکی این مشکل به طرز معجزه‌آسایی حل شده است چرا که لیرزتراپی یکی از روش‌های درمان موثر و جدید در درمان حساسیت دندانی است که بدون اینکه عارضه‌ای برای دندان داشته باشد و یا بدون نیاز به درمان عصب کشی، درد دندان تسکین پیدا می‌کند.در درمان لیرزتراپی نور لیرز در نواحی که توبولهای عاجی دندان اکسپوز می‌باشد و بیمار درد تیز دارد به روش اسکن تابش داده می‌شود. و تنها بعد از چند جلسه تابش لیزر، حساسیت دندانی به طرز عجیبی کاهش می‌یابد. حتی میزان اثردهی لیزر به قدری می‌باشد که در همان جلسه اول درمان با لیرز، درد بیمار به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد. درد بیمار با استفاده از شاخص ارزیابی درد(VAS) برای بیمار ثبت می‌شود.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان حساسیت دندانی با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


لیزر تراپی دردرمان درای ساکت (ساکت خشک) به دنبال کشیدن دندان

بعد از کشیدن دندان ، گاهی موارد حفره خشک بسیار دردناک ایجاد می‌شود که به این حفره ، درای ساکت(ساکت خشک) می‌گویند. در حالت عادی در بخش حفره کشیدن دندان لخته ی خون ایجاد می‌شود که علاوه بر محافظت از استخوان موجب ترمیم زخم می‌شود. ولی در عارضه‌ی درای ساکت، لخته خون جابجا شده و استخوان و اعصاب در معرض محیط دهان قرار می‌گیرند. بیمار درد بسیار شدیدی را تجربه می‌کنند.
عواملی مانند سیگار کشیدن، جویدن تنباکو، بهداشت دهانی بد، استفاده از قرص‌های ضد بارداری، تف کردن بیش از حد،عدم رعایت دستورالعمل‌های بعد از کشیدن دندان می‌تواند باعث ایجاد درای ساکت شود درمان درای ساکت به صورت سنتی، شستشوی مجدد حفره، خارج کردن مواد زاید، پاسمان حفره دندان با اوژنول می‌باشد. متاسفانه بیمار مبتلا به درای ساکت، درد بسیار شدیدی را تجربه می‌کند. این درد آنقدر شدید است که به سمت گردن، گوش، چشم ، گیجگاه کشیده می‌شود و گاهی حتی با قوی‌ترین مسکن‌های خوراکی یا تزریقی هم درد آرام نمی‌شود. لیزرتراپی یکی از روش‌های درمانی جدید و بسیار موثر است که تاثیر معجزه‌آسایی در تسکین درد در حفره کشیده شده دارد. این روش در مقایسه با سایر روشها هیچگونه عارضه‌ای ندارد نیاز به تزریق بی‌حسی ندارد کاملا بدون درد است. بدین صورت که در محل حفره دندان کشیده شده از چندین جهت نور لیزر تابانده می‌شود این کار در چند جلسه انجام می‌پذیرد. لیزر با خاصیت ضد التهاب ،ضد درد، آنتی‌باکتریال و ترمیم کننده خود باعث بهبود معجزه‌آسایی درای ساکت ( حفره خشک) بعد از کشیدن دندان می‌شود.


برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان درای ساکت و درد شدید بعد از کشیدن دندان با لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید


آیا لیزرتراپی نیاز به تزریق بی‌حسی دارد؟

در لیزرتراپی یا لیزر سرد ، فقط از تابش نور لیزر با توان پایین در نقاطی که بافت دچار التهاب و آسیب شده است استفاده می‌شود. کاملا بدون درد است و نیاز به تزریق بی‌حسی ندارد.

آیا لیزرتراپی در بچه ها نیز قابل انجام است ؟

بله، لیزرتراپی محدودیت سنی ندارد و در هرسنی که کودک با پزشک همکاری داشته داشته باشد قابل انجام است.

لیزرتراپی در چه سنی قابل انجام است؟

از آنجا که لیزرتراپی یک روش کاملا غیرتهاجمی وغیرجراحی است، در هرسنی قابل انجام است. ازکودک چند ساله تا فرد مسن همه می‌توانند از خدمات لیزرتراپی دهان و دندان استفاده کنند.

آیا لیزرتراپی همان جراحی با لیزر است؟

خیر، در جراحی با لیزر، بافت برش می‌خورد و در واقع لیزر با توان زیاد(بالای 1 وات) استفاده می‌شود که توان برش و کندگی در بافت داشته باشد . در صورتی که در لیزرتراپی به هیچ عنوان بافت برش نمی‌خورد از لیرز با توان کم ( زیر 6/0 وات ) استفاده می‌شود. در لیزرتراپی ، لیزر با خاصیت القاءبافتی و اثر ضد التهاب باعث ترمیم بافت آسیب دیده می‌شود.

آیا لیزرتراپی عارضه دارد؟

لیزرتراپی هیچ گونه عارضه‌ای ندارد. در موارد نادر ممکن است عوارضی مانند گیجی ،خستگی ،خواب آلودگی ایجاد کند.

لیزرتراپی در چه افرادی نمی‌توان انجام داد؟

به طور کلی، لیزرتراپی موارد ممنوعیت مطلق ندارد ولی در بیماران زیر بهتراست انجام نگیرد

  • بیماران صرع
  • افرادی که حساسیت به نور دارند
  • بیماران با اختلالات انعقادی
  • مبتلایان سرطان و بدخیمی‌های فعال
  • خانم‌های بارداری

آیا لیزرتراپی در دندانپزشکی بی‌خطر است؟

در صورتی که لیزرتراپی به روش صحیح و با تنظیم درست دستگاه توسط فرد متخصص در این زمینه انجام گیرد کاملا بی‌خطراست. لیزرتراپی یا لیزر سرد نه تنها اثر تخریبی برروی بافت ندارد بلکه به خاصیت تسکینی، القاء بافتی، ترمیم و سازندگی دربافت آسیب‌دیده را دارد.

مزایای دندانپزشکی با لیزر در اصفهان چیست؟

  • تمامی خدمات دندانپزشکی با لیزر با حداقل تهاجم انجام می‌گیرد.
  • پرتوهای لیزر در دندانپزشکی هیچ آسیبی به دندان، لثه و سایر بافت‌های داخل دهان نمی‌رسانند البته به شرطی که پزشک تسلط کامل در این حیطه را داشته باشد.
  • هیچ‌گونه خون‌ریزی حین جراحی با لیزر دایود وجود ندارد؛ بنابراین نیاز به بخیه نمی‌باشد.
  • زمان جراحی با لیزر بسیار کوتاه است چرا که معطلی برای بخیه زدن وجود ندارد.
  • از آنجا که خون‌ریزی حین کار وجود ندارد. دید و دسترسی عالی برای پزشک ایجاد می‌کنند.
  • عوارض بعد از جراحی بسیار نادر است.
  • تورم، ناراحتی و درد نسبت به جراحی با تیغ بسیار بسیار کمتر است.
  • نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک و دوره‌های نقاهت و استراحت در منزل نمی‌باشد.
  • لیزر میزان ابتلا به عفونت دندان و لثه را به شدت کاهش می‌دهد.
  • در روش لیزر، شانس بیشتری به ترمیم بافت‌های دهان داده می‌شود.
  • به طور کلی، کاربرد لیزر دندانپزشکی برای افرادی که ترس و اضطراب دندانپزشکی دارند موجب آرامش و درمان بهتر می‌شود.

هزینه درمان با لیزر دندانپزشکی در اصفهان چقدر است؟

بسته به این که برای چه منظوری و از کدام یک از کاربرد لیزر در دندانپزشکی استفاده شود هزینه‌های آن نیز متفاوت می‌باشد. هزینۀ لیزر حتی بسته به نوع لیزر که به صورت پرتوان و در یک جلسه انجام گیرد و یا به صورت لیزر کم‌توان و در جلسات لیزر تراپی انجام گیرد، متفاوت می‌باشد. پس نیاز به ویزیت و مشاورۀ حضوری در مطب دارد.
به طور کلی درمان با لیزر نسبت به درمان‌های سنتی هزینۀ بیشتری دارد چرا که لیزرها نسبت به درمان‌های دندانپزشکی، به مراتب قیمت بالاتری دارند.

آیا دندانپزشکی با لیزر بی‌خطر است؟

دندانپزشکی با لیزر در صورتی که توسط یک متخصص در این زمینه انجام شود، می‌تواند یک روش مطمئن و مؤثر باشد که در زمینه‌های مختلف، نتایج فوق‌العاده‌ای نسبت به روش‌های سنتی دندانپزشکی فراهم کند. برخلاف برخی از تصورات ذهنی اشتباه در مورد لیزر، لیزرهای درمانی دندانپزشکی ابزارهای کاملاً دقیقی هستند که تنها می‌توانند تا 2 میلی‌متر دورتر از انتهای دستگاه، بر بافت تأثیر بگذارند و در صورت استفادۀ صحیح و مهارت پزشک عمل کننده، هیچ آسیبی به لثه، دندان و بافت‌های اطراف وارد نمی‌کنند.

آیا دندانپزشکی با لیزر نیاز به عینک محافظ دارد؟

اکثر دستگاه‌های لیزر مورد استفاده در دندانپزشکی از نظر میزان خطر کلاس IV (4) طبقه‌بندی می‌شوند. لذا نگاه کردن به طور مستقیم در مورد لیزر، بدون حفاظت از چشم می‌تواند خطرناک باشد. در طول درمان دندانپزشکی با لیزر بهتر است هم پزشک و هم بیمار از عینک محافظ چشم استفاده کنند.

آیا میتوان تمامی کارهای دندانپزشکی را با لیزر انجام داد؟

گرچه می‌توان بسیاری از روندهای درمانی دندانپزشکی را تنها با لیزر انجام داد اما هنوز برخی محدودیت‌ها در کاربرد آن وجود دارد. در اکثر جراحی‌های بافت نرم دهان مانند کیست‌ها و توده‌های لب، گونه، زبان، کف دهان، حلق و … می‌توان از لیزر بافت نرم استفاده کرد. اما در مورد تراش دندان و برداشت پوسیدگی حتماً نیاز به لیزر بافت سخت (ایر بیوم) می‌باشد و در موارد برداشت پرکردگی‌های قدیمی، برش مواد ترمیمی طلایی یا فلزی معمولاً نمی‌توان از لیزر استفاده کرد.
در برخی خدمات دندانپزشکی مانند درمان ریشه، جراحی ایمپلنت، ترمیم‌های دندان و … لیزر به عنوان یک ابزار کمکی می‌باشد و در کنار روش‌های سنتی می‌توان از لیزر هم استفاده کرد که سبب بهبود کیفیت درمان می‌شود و در کنترل عفونت، درد، خون‌ریزی و حساسیت دندانی استفاده کرد.

معایب لیزر دندانپزشکی چیست؟

*لیزر بافت سخت نمی‌توانند در دندان‌هایی که با مواد نقره پر شده‌اند به کار گرفته شود.
*از لیزر نمی‌توان در بسیاری از روندهای درمانی دندانپزشکی استفاده کرد. به عنوان مثال درمان‌های دندانپزشکی سنتی در موراد زیر نسبت به لیزر مؤثرتر هستند:

  • درمان پوسیدگی بین دندان‌ها
  • کار کردن در اطراف پرکردگی قدیمی
  • آماده‌سازی دندان برای روکش
  • آماده کردن دندان برای بریچ

*روند درمانی که با لیزر آغاز می‌شود ممکن است لازم باشد که با دریل دندانی به اتمام برسد در مواردی که دندان‌پزشک نیاز دارد تا پرکردگی را شکل دهد، اکلوژن را تنظیم کند نیاز به دریل دندانپزشکی می باشد.
*لیزر نیاز به مواد بی‌حسی را رفع نمی‌کند، جملاتی مانند «دندانپزشکی با لیزر بدون بی‌حسی» یک شوخی تبلیغاتی می‌باشد. البته درجۀ درد و التهاب در لیزر بسیار بسیار کمتر می‌باشد و میزان بی‌حسی هم نسبت به روش سنتی بسیار کمتر می‌باشد ولی حتما بهتر است تزریق بی‌حسی انجام شود تا بیمار متوجه هیچگونه درد و سوزش نشود.

انجام کلیۀ خدمات دندانپزشکی با لیزر بافت نرم در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر

در این مقاله تقریباً به بررسی انواع کاربردهای بالینی لیزر در دندانپزشکی پرداختیم. ما تمام آنچه در این مقاله به عنوان لیزر دندانپزشکی مطرح کردیم، برای مرجعه کنندگان انجام می‌دهیم علاوه بر آن به جهت رفاه حال مراجعین محترم هرجا که نیاز باشد در طول درمان‌های دندانپزشکی از لیزر استفاده خواهیم کرد. اقدامات از جمله سفید کردن دندان با لیزر، درمان حساسیت دندانی، جراحی‌های فرنکتومی، لیفت لثه، طراحی لبخند، جراحی توده‌های دهان و انواع اقدامات لیزر تراپی جهت بهبود زخم‌های دهان، دردهای فکی، اختلالات عصبی و درمان بی‌حسی‌های لب، زبان، به طور کلی تمام خدمات لیزر در مطب تخصصی دکتر عاطفه توانگر انجام می‌پذیرد.


در صورتی که نیاز به درمان دندانپزشکی با لیزر دارید یا می‌خواهید از کاربرد لیزر در دندانپزشکی بهره‌مند شوید می‌توانید جهت انجام مشاوره و یا درمان با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

برای رزرو نوبت و مشاوره با شماره 0313665043909130930383 تماس بگیرید

تماس با شماره های مطب
9 صبح الی 9 شب (غیر از روزهای تعطیل)
9 صبـح الـی 9 شب
(غیر از روزهای تعطیل)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
جدیدترین مطالب